In de kijker:

Nieuwe workshops NT2-docenten

 
 
U bent hier: CTO Start
Untitled Document


Actualiteit

Internationale dag van de moedertaal

anderstalige leerling

21 februari werd door de VN uitgeroepen tot Internationale dag van de moedertaal.

  Op zoek naar inspiratie voor je klas of school?
 • Je vindt een aantal artikels rond meertaligheid op onze website
 • Neem een kijkje op de website meertaligheid voor o.a. veelgestelde vragen rond meertaligheid
 • Op Klascement vind je onder 'de lat hoog voor talen' o.a. activiteiten om aan talensensibilisering te doen


  Nieuwsflash februari - Basis

  Themadagen Basisonderwijs

  hart

  Liggen thema's als meertaligheid of taalstimulering jou ook nauw aan het hart?  Haal je hart dan nog even op aan onze themadagen te Leuven!  In februari en maart zijn er nog maar enkele plaatsjes beschikbaar, daarna sluiten we de centrale vormingen voor het basisonderwijs af voor dit schooljaar:

  Ontdek onze themadagen

  (NB/wil je als eerste op de hoogte blijven van ons vormingsaanbod en/of onze projecten? stuur dan een mail naar info@cteno.be met als onderwerp: 'inschrijven nieuwsflash Basis')


Untitled Document

Workshop

CLIL: meer dan alleen je vak in een vreemde taal

Zowel leerlingen, leerkrachten als directies schrijven immersieonderwijs hoog aan, en zien er vooral de voordelen van in. Dat blijkt uit de resultaten van een bevraging bij twintig instellingen door de Vlaamse Onderwijsinspectie. Daarnaast is er ook de vraag naar meer ondersteuning van leerkrachten. Heeft jullie school ook plannen om een of meerdere vak(ken) in een vreemde taal te geven? Om scholen hierin verder te ondersteunen, organiseren wij volgend schooljaar een workshop rond CLIL in ons open aanbod in Leuven. Meer info volgt!

Graag een berichtje zodra deze vorming online staat? Stuur dan een mailtje naar info@cteno.be met vermelding 'workshop CLIL'.Lees het artikel over CLIL in De Standaard van 13/1

Untitled Document


Nieuwsflash februari

Themadagen NT2-docenten

nt2-docenten - rawpixel / 123RF Stockfoto

Dit voorjaar nog organiseren we 2 themadagen in Leuven voor NT2-docenten. Die gaan in het voormiddaggedeelte dieper in op een specifiek topic waar veel vragen rond zijn, en bieden in het namiddaggedeelte ruimte om hierrond ook met je eigen materiaal aan de slag te gaan. Zo keer je aan het eind van de dag vanuit Leuven terug met een rugzak aan tips om in je eigen centrum toe te passen!

Ontdek onze themadagen

(NB/wil je als eerste op de hoogte blijven van ons vormingsaanbod en/of onze projecten? stuur dan een mail naar info@cteno.be met als onderwerp: 'inschrijven nieuwsflash NT2')


Untitled Document