U bent hier: CTO Start

Vacature

Collega gezocht

gezochtMomenteel hebben we 1 vacature voor wetenschappelijk medewerker in de sectie volwassenenonderwijs. Bekijk het profiel op de jobsite van de K.U. Leuven. Ben jij de geknipte persoon om ons team te versterken? Solliciteer dan vóór 30 juni 2019.

 

 


 

 


Onderzoek

Onderzoeksrapport Review Vreemde Talen

sono_logo

Het CTO voerde in 2019 twee reviewstudies uit.

In een eerste review (in opdracht van Steunpunt SONO) bekeken we hoe je effectief vreemdetalenonderwijs inricht voor kinderen en jongeren.

  • Begin je er best zo vroeg mogelijk mee of niet?
  • En hoe pak je het dan best aan?

Lees de antwoorden op deze vragen in het rapport.

 

 

 

 

Review Begrijpend lezen

Een tweede reviewstudie (in opdracht van de Vlor) wil in kaart brengen wat er momenteel geweten is over de ontwikkeling van begrijpend lezen bij jonge kinderen. De inzichten vertalen we in een praktijkgerichte beschrijving van effectieve en eigentijdse vormen van leesdidactiek voor leerlingen in het basisonderwijs. Binnenkort lees je er meer over op deze site!

 


Professionalisering

Schrijf je nu al in voor de opleiding Taalbeleidsexpert Basisonderwijs

leerkrachten op een sessie Omdat we de website aan het vernieuwen zijn, zal ons nieuw professionaliseringssaanbod uitzonderlijk pas verschijnen in september.

Enkel de opleiding Taalbeleidsexpert Basisonderwijs die uit 6 sessies bestaat, staat nu al online. Lees er meer over en schrijf je in.

 

 

 

 

 

 

 

 


Materiaal

Downloads

Sesam5Onze lesmaterialen Sesam 4: Toeren zonder grenzen en Sesam 5: De mummie zijn vanaf nu gratis en volledig te downloaden.

Dit materiaal is bedoeld voor het eerste jaar secundair en kan je gebruiken in het vak Nederlands of PAV.

 

 

 

 

 

 

 


Project

Blended learning binnen de lessen Maatschappelijke Oriëntatie

digitale tools

Het CTO is in februari gestart met een nieuw project waarin we peilen naar de mogelijkheden om digitale tools te gebruiken binnen de lessen maatschappelijke oriëntatie in het volwassenenonderwijs. Meer info over dit AMIF-project vind je in de projectfiche.

 

 

 

 


Materiaal

Digitale tools gebruiken bij taalcoaching

Mariet SchiepersHet CTO rondde een ESF-project af rond het opzetten van blended taalcoachingstlrajecten. De reultaten werden gepresenteerd op een studiedag 'Digit@@l' op de werkvloer. De presentaties en de link naar de website met het draaiboek van het project staan online. Bekijk de neerslag van dit project.

 

 

 

 

 

 


Volg het CTO op Linkedin Linkedinlogo


 

 

Untitled Document

Untitled Document

Untitled Document